Családi
alkotmány

Az időtálló családi vállalkozások nem csupán az erős családi kötelékekre építenek. Sokkal inkább az egyetértésre és elhivatottságra azzal kapcsolatban, hogyan lehet a közös sikert, tudást és vagyont generációról generációra átörökíteni.

Mindezt úgy, hogy sem az üzleti, sem a személyes érdekek ne sérüljenek az öröklési, tulajdonjogi és vagyonkezelési dilemmák kereszttüzében. Itt jövünk mi a képbe.

Azokat a helyzeteket szeretjük, ahol a mások számára kezelhetetlen komplexitást le tudjuk győzni, egyszerűvé és érthetővé tudjuk formálni, világos cselekvési tervvé alakítani és az ügyféllel közösen végrehajtani.

Dr. Ránky Anna
Képzett családi vállalati tanácsadó, ügyvéd

Családi alkotmány

A családi alkotmány a vállalkozó család közös értékeit, céljait és intézményeit fekteti le, így egyszerre nyújt megbízható iránymutatást a külső kockázatok és a belső feszültségek leküzdéséhez. Segítünk olyan keretrendszert kialakítani, amely bizalmat, átláthatóságot és elszámoltathatóságot teremt a családi-üzleti viszonyokban.

Utódlástervezés

Egy vállalkozás továbbadása nem egyetlen döntés, hanem átgondolt döntések sorozatának az eredménye. Ezeket a döntéseket pedig jóval azelőtt érdemes meghozni, hogy az öröklés kérdése aktuálissá válna. Gondoskodunk róla, hogy vállalkozása és annak jövőbeli vezetői és tulajdonosai felkészültek legyenek a generációváltásra, akár a családból kerülnek ki, akár nem.

Családi iroda

Térképezzük fel együtt, hogyan tud családi irodája egyszerre lépést tartani a folyamatosan változó szabályozási környezettel és eleget tenni egy dinamikusan növekvő vállalkozás adózási, beszámolási és adminisztrációs kötelezettségeinek. Nem beszélve az időnként egymásnak feszülő üzleti, személyes és vagyoni érdekekről.

Vagyonvédelem

Ideális esetben egy családi vállalkozás vagyona a szervezet számára a növekedés, a családtagok számára pedig a biztonság zálogát jelenti generációkon át. Szakértőink átgondolt, jövőbiztos vagyonstruktúra-tervezési és vagyonkezelési stratégiával támogatják a hosszú távú vagyonmegőrzést és -gyarapítást.

Vezető- és üzleti képzések

A jó vezetők nem születnek, hanem azzá válnak – és szüntelenül keresik a lehetőséget, hogy egyre jobbak legyenek. Képzéseinken családi vállalkozások gyakorló és jövőbeli vezetői sajátíthatják el azokat az ismereteket, eszközöket és stratégiákat, amikkel egyszerre nyílik lehetőségük a személyes és szervezeti hatékonyság növelésére.

Alternatív vitarendezés

A vállalkozó családokon belüli viták első számú szabálya: minden lehetőséget ragadjunk meg a bíróságon kívüli megegyezésre. Segítünk megtalálni a legjobb módszert a gyors és hatékony konfliktuskezelésre, legyen az a vitában álló felek közötti közvetlen egyeztetés vagy harmadik fél bevonásával történő közvetítés vagy arbitráció.

Összpontosítson a vállalkozására – mi figyelünk minden másra

A legfrissebb hírek, trendek, elemzések és események a családi vállalkozások világából – a KLART szakértőitől egyenesen a postaládájába. Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

Scroll to Top

Kérdése van?
Küldje el és mi válaszolunk!

Terms Of Use

The information on this website does not constitute legal advice. The information on the website is protected by copyright, its use, reproduction or disclosure to the public by KLART LEGAL | Levente Antal Szabó is subject to the prior consent of the Law Firm.