HU / EN

Dr. SZABÓ Levente Antal

Az ügyvédi hivatás folyamatos fejlődést és tanulást jelent számomra. Inspirál a jogi és üzleti környezet állandó változása, az újabb és újabb üzleti területek, mások szemléletének és álláspontjának megismerése.

Örömmel tölt el, ha egy komplex helyzet megértését követően kiviláglik egy egyszerű és letisztult megoldás, amelynek megvalósításán a csapat tagjai összehangoltan tevékenykednek.

Igazi középpályás vagyok, aki hidat képez a csapat védői és csatárai, az ügyfelek és az ellenérdekelt felek, a hazai és külföldi megbízók, a jogászok és laikusok között.

Szakterületek

  • társasági jog és vállalatfelvásárlás
  • építési jog
  • versenyjog, tiltott állami támogatások
  • szoftverjog

Nyelvtudás: magyar, német, angol

Szakmai tapasztalatok:

Szabó Levente nagy tapasztalattal rendelkezik nemzetközi vállalatok magyarországi és magyar vállalatok nemzetközi jogi tanácsadásában. Karrierjét a pénzügyi szektorban kezdte, de azóta számos más szektor speciális jogi problémáit is megismerte munkája során.

Kiemelt jelentőségű nemzetközi befektetés-védelmi, építési és ipari beruházási projektben volt jogi képviselő, de komoly tapasztalatot szerzett versenyhatósági és adóperekben is. Portfólióját több tucat vállalatfelvásárlási ügy gazdagítja eladói, vevői és céltársasági oldalon.

Magyar jogi diplomája mellett pénzügyi szakirányú MBA végzettséggel és német jogi képzettséggel is rendelkezik.

Szabó Levente az ügyvédi társulás ügyvezető partnere.

Kapcsolódó írások

Az USA helyett az EU-ba vihetik személyes adatainkat a cégek

Dr. Szabó Levente Antal, Dr. Dudás Gábor János | 2015. 12. 01.

Fordulópontot hozhat a felhőszolgáltatások számára az Európai Bíróság közelmúltbéli ítélete.

Olvasás

Szigorítást hozhat az uniós projektekben az új közbeszerzési törvény

Dr. Szabó Levente Antal, Dr. Dudás Gábor János | 2015. 11. 01.

A magáncégeket is közbeszerzési kötelezettség terhelheti az uniós támogatásból megvalósult projekteknél – Semmisséget és pénzbírságot eredményezhet a közbeszerzés elmaradása

Olvasás

Új szabályozás: független szakértő bevonásával csökkenthető a reklámbírságok összege

Dr. Szabó Levente Antal, Dr. Hargita Árpád | 2016. 01. 13.

Egy a közelmúltban hatályba lépett versenyhivatali iránymutatásnak köszönhetően csökkentheti a későbbi bírságot fogyasztóvédelmi ügyekben, ha a vállalkozás a megfelelés szándékával egy független szakmai szervezet, vagy külső jogi tanácsadó segítségét vette igénybe a reklámjainak kialakítása során.

Olvasás