HU / EN

Dr. RÁNKY Anna

Azért szerettem bele a családi vállalat tanácsadás területébe, mert pontosan leképezi az élet viszonyait, annak összes örömével, sikerével, nehézségeivel, megoldandó kérdéseivel. A családi vállalatok olyan zárt rendszerként működnek, amelyek egyúttal folyamatos változásban is vannak. Számomra az igazi kihívás az, hogy az egyes családok személyes viszonyait figyelembe véve hogyan lehet a legmagasabb szintű szakmai ismereteket átadni és azokat a gyakorlatban működtetni.   

Szeretek csapatban dolgozni és ez a munka folyamatos együttműködést igényel szakértő kollégáimmal. Például egy családi alkotmány létrehozásában való tanácsadást nem lehet egyedül ellátni.

Szakterületek:

  • családi vállalat tanácsadás
  • családi jog
  • társasági jog
  • szerzői jog
  • európai uniós pályázati ismeretek

Nyelvtudás: magyar, angol, német, spanyol

Szakmai tapasztalat:

Ránky Anna széles körű tapasztalattal rendelkezik magyarországi és külföldi vállalatok magyar és nemzetközi jogi tanácsadásában. Karrierjét Budapesten egy nemzetközi ügyvédi irodában kezdte, majd sokáig európai uniós fejlesztésekkel foglalkozott.

 

Magyar jogi diplomáját követően, LL.M masters fokozatát a New York állam által akkreditált Közép-Európai Egyetemen szerezte nemzetközi kereskedelmi jogból. A családi vállalatokkal kapcsolatos speciális ismereteit, a STEP Family Business Advising képzésen, valamint az amerikai Family Firm Institute által szervezett Family Business Advising (CFBA) képzésen szerezte.

Ránky Anna tagja az amerikai Family Firm Institute-nak, valamint a Fiatal Ügyvédek Nemzetközi Szervezetének (AIJA)