Egy családi vállalkozás sikeréhez csapatmunka kell. A generációkon átívelő sikerhez erős kapcsolatok, tudatosság és szakértelem.

Családi vállalkozásoknak és vállalkozó családoknak segítünk megérteni és megoldani az tulajdonosi és vezetői utódlás, vállalatirányítás, üzletvitel, öröklés és vagyonkezelés terén felmerülő kihívásokat, hogy gyümölcsöző vállalkozásokból többgenerációs sikertörténetté válhassanak.

Jogi
szolgáltatások

Egy családi vállalkozás a gazdasági, családi és öröklési jogi viszonyok keresztmetszetében létezik. Ez pedig könnyen jogi útvesztővé tud válni. Mi segítünk eligazodni a cégjogi tranzakciók, a tiszta verseny, a szellemi tulajdon, a vagyonvédelem, az öröklés, a család és a vitarendezés kapcsán felmerülő jogi kérdésekben.

Családi
alkotmány

A hosszantartó siker kulcsa egy vállalkozó család életében a szoros együttműködés és a tudatosság. Családi alkotmányok, vállalat- és családirányítási keretrendszerek, vagyontervezési struktúrák és családi irodák kialakításában is számíthat a tudásunkra és tapasztalatunkra.

Képzés és
fejlesztés

A példamutató vezetői magatartás nem velünk született képesség, hanem tanulható készség, amit folyamatosan fejlesztenünk kell. Nekünk a családi vállalkozások globálisan elismert szakértői segítenek, hogy naprakészen tartsuk a tudásunkat – és továbbadhassuk azt az ügyfeleinknek és az őket támogató szakembereknek.

Rendszerben
gondolkodunk

A család marad a középpontban

„Mi lenne a legjobb a családja számára?” Akár jogi, akár vagyonkezelési vagy üzletviteli problémára keressük a megoldást a vállalkozása életében, ez az első kérdés, amit felteszünk Önnek és magunknak is.

Bizalmi kapcsolatokat építünk 

Egy vállalkozó családnak sokszor nemcsak tanácsadóra, hanem coachra, jogászra és bizalmasra egyszerre van szüksége. Vállalkozása kihívásait képesek vagyunk több szemüvegen keresztül vizsgálni – a jövőépítésen tartva a fókuszt.

Hatékony munkafolyamatok

A kölcsönös, folyamatos kommunikációban és zökkenőmentes együttműködésben hiszünk. Jogi dokumentumait és a közös feladatainkat digitális platformunkon keresztül gyorsan és biztonságosan kezeljük

MyKLART

gyors, kényelmes és biztonságos ügyintézés

Már az ügyfelünk?
Lépjen be a MyKLART-ba vagy hozzon létre új fiókot,
és kezelje a vállalkozása legfontosabb dokumentumait
keresgélés, kockázat és papírok nélkül!

Navigátor

Blog

A jövőbelátás felelőssége

A legelső feladat nem más, mint elképzelni a jövőt. Pont, mint a házépítésnél. Vázlatokat kell gyártani, egyeztetni kell a jövőbeni lakókkal, ki kell színezni a rajzot, részletekkel felöltöztetni és ha mindenkinek „elég jó”, akkor és csak akkor belevágni az alapásásba, betonozásba, falazásba.

Tovább olvasom
Blog

Ne a másiknak tedd fel a kérdéseket, hanem magadnak

Mentorom, Ken McCracken, családi vállalat tanácsadó a Családi Alkotmány Akadémia vendége volt nemrégen. Fontosnak éreztem, hogy azok a nyitott alapítók, második generáció tagjai, akik eljöttek hozzánk és egy éven keresztül havi egy napot velünk töltöttek, azért, hogy tőlünk tanuljanak, megismerhessék Ken-t.

Tovább olvasom
Média

Családi vagyontervezés – családi stratégia podcast

A Klart Családi Alkotmány, a Jalsovszky Ügyvédi Irodával és a Hold Alapkezelővel közösen megtartott 2021. október 21-i Családi stratégia – Vagyontervezés – Vagyonkezelés konferenciáját követően beszélgetett Dr. Szabó Levente Antal a KLART Legal Ügyvédi Társulás ügyvédje, a Jalsovszky Ügyvédi Iroda vezetőjével, Dr. Jalsovszky Pállal, és vezető ügyvédjével, Dr. Baráti Ákossal.

Tovább olvasom
Média

Tessék mondani, ez más családnál is így van?

A családi vállalati tanácsadás majdhogynem inkább pszichológiai munka, mint jogi, mondja Ránky Anna, a Klart Legal Ügyvédi Társulás partnere. Szerinte nem kell generációt váltani a sikerért: sok mindent tehetünk azért, hogy egybetartsuk a vagyont akkor is, ha a fiataloknak már közel sem jelent annyit a családi ezüst, mint az apjuknak. Hogy mivel kezdjük? Üljünk le egy asztalhoz! 

Tovább olvasom

Összpontosítson a vállalkozására – mi figyelünk minden másra

A legfrissebb hírek, trendek, elemzések és események a családi vállalkozások világából – a KLART szakértőitől egyenesen a postaládájába. Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

Scroll to Top

Kérdése van?
Küldje el és mi válaszolunk!

Felhasználási feltételek

A honlapon található információk nem minősülnek jogi tanácsadásnak. A honlapon található információkat szerzői jog védi, annak bármilyen felhasználása, többszörözése, nyilvánossághoz való eljuttatása a KLART LEGAL | Szabó Levente Antal Ügyvédi Iroda előzetes hozzájárulásához kötött.