HU / EN

Our Experts

Related Articles

A sikeres öntisztázás jellemzői – a Közbeszerzési Hatóság gyakorlatának elemzése

Dr. Dudás Gábor János | 26/06/2017

Öntisztázásra, melyet korábbi cikkünkben mutattunk be részletesen 2015 ősze óta van lehetőségük a közbeszerzésből kizárt ajánlattevőknek. Azóta még csak másfél év telt el, így valószínűleg a Közbeszerzési Hatóság gyakorlata nem tekinthető kikristályosodottnak.

Read

Öntisztázás – megoldás, ha kizárták közbeszerzésből

Dr. Dudás Gábor János | 31/05/2017

A közbeszerzési törvény 2015-ös módosításakor számos olyan jogintézményt vezettek be, amelyeknek korábban nem voltak előzményei. Ezek közül az egyik legjelentősebb az öntisztázás.

Read

Következetesebb fellépés és szigorúbb büntetések várnak az adatvédelmi szabályokat megsértő adatkezelőkre az online marketing területén is

Dr. Dudás Gábor János | 18/05/2016

A webes tartalomszolgáltatók többsége jogsértő módon tárolja és használja a látogatók adatait, sokan szabálytalanul építik fel kampányaikat a közösségi oldalakon is. Az adatvédelmi szabályozás megpróbálja követni a technológiai újítások teremtette kihívásokat, ezért a 2018 májusában hatályba lépő uniós adatvédelmi rendelet bevezetése után tisztább feltételekre és szigorúbb büntetésekre számíthatnak az érintettek.

Read

Szigorítást hozhat az uniós projektekben az új közbeszerzési törvény

Dr. Szabó Levente Antal, Dr. Dudás Gábor János | 01/11/2015

A magáncégeket is közbeszerzési kötelezettség terhelheti az uniós támogatásból megvalósult projekteknél – Semmisséget és pénzbírságot eredményezhet a közbeszerzés elmaradása

Read

Chatbotom van, és nem félek használni!

Dr. Dudás Gábor János | 22/06/2017

Napjainkban egyre többen fedezik fel az üzenetküldő platformok keretében működő chatbotok kommunikációs előnyeit, melyen keresztül hatékonyan érhetőek el a felhasználók.

Read

Következetesebb fellépés és szigorúbb büntetések várnak az adatvédelmi szabályokat megsértő adatkezelőkre az online marketing területén is

Dr. Dudás Gábor János | 18/06/2016

A webes tartalomszolgáltatók többsége jogsértő módon tárolja és használja a látogatók adatait, sokan szabálytalanul építik fel kampányaikat a közösségi oldalakon is.

Read

Az USA helyett az EU-ba vihetik személyes adatainkat a cégek

Dr. Szabó Levente Antal, Dr. Dudás Gábor János | 01/12/2015

Fordulópontot hozhat a felhőszolgáltatások számára az Európai Bíróság közelmúltbéli ítélete.

Read