HU / EN

Our Experts

Related Articles

1-2 éven belül szigorúbb szankciókra számíthatnak a tisztességtelen kereskedelemi gyakorlatot folytató webes szolgáltatók is

Dr. Hargita Árpád | 14/06/2016

Május 25-én látott napvilágot az Európai Bizottság e-kereskedelemmel foglalkozó intézkedéscsomagja. A csomag egyik eleme egy ajánlás, amely a termékek és szolgáltatások összehasonlítását lehetővé tevő weboldalak (összehasonlító eszközök) jogszerű és etikus működésének pontosított feltételeit foglalja össze.

Read

Korlátozható a verseny jogszerűen? A kapcsolódó versenykorlátozások megítélése a hazai joggyakorlatban

Dr. Hargita Árpád | 25/10/2016

Az elmúlt években folyamatosan nőtt a vállalatfelvásárlások és az összeolvadások (összefonódások) száma hazánkban. Ezeknek az ügyleteknek versenyjogi vetületei is vannak, például a létrejövő túl nagy cégek erejüknél fogva képesek lehetnek a versenyt korlátozni.

Read

Létezhet-e versenyjogilag kifogástalan, hatékony és a fogyasztók számára is vonzó vásárlásösztönző akció? – egy 40 milliós bírság tanulságai

Dr. Hargita Árpád | 13/04/2016

A vásárlásösztönző akciók szabályozása olyan szigorú, hogy még a gondosan tervezett kampányok is súlyos kockázattal járhatnak. Az elmúlt időszak egy nagy port felvert ügye kapcsán sokakban felmerülhet a kérdés, hogy létezik-e egyáltalán olyan vásárlásösztönző akció, ami nem fenyeget akár a várt profitnál nagyobb értékű büntetéssel.

Read