HU / EN

Dr. RÉCSÉNYI Attila

Az alapos jogi tudás, a szakmai elhivatottság, a logikus gondolkodás, a tökéletességre törekvés és a precizitás a jogi hivatás alappillérei, amelyek a jogi munka magas színvonalának biztosítékai is egyben. Hiszem, hogy ezen fundamentumok az ügyfelek számára is alapvető fontossággal bírnak.

Ügyvédként, jogi tanácsadóként feladatom az ügyfél által kitűzött célok eléréséhez vezető lehetséges utak megtalálása, azok előnyeinek és hátrányainak feltárása, majd részvétel a terv precíz végrehajtásában, annak érdekében, hogy minden egyes részlet pontosan a megfelelő helyre kerüljön.

A másfél évtizedes céges környezetben megszerzett jogi és üzleti tapasztalataim eredményeképpen belülről ismerem a cégek mindennapi működésének jellemzőit, így problémáit és nehézségeit is. Hiszem, hogy az ügyfelek igényeit felmérve, motivációját megismerve és megértve, a problémáit feltárva hatékony segítséget lehet nyújtani a legjobb megoldás megtalálására, illetve a vitás helyzetek kialakulásának megelőzésére. Tapasztalataim szerint célszerűbb előre, kellő időben felkészülni egy adott nehézségre, mint utóbb elhárítani egy nem egyértelmű helyzetből eredő problémát.

Szakterületek:

  • adatvédelem
  • IT és szoftverjog
  • társasági jog
  • munkajog

Nyelvtudás: magyar, olasz, angol

Szakmai tapasztalatok:

Dr. Récsényi Attila 2001-ben diplomázott a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán, ahol 2004-ben gazdasági büntetőjogi szakjogászi diplomát is szerzett. Jogi szakvizsgát 2007-ben tett.

A diploma megszerzését követően 2 éves közigazgatásban eltöltött idő alatt hatósági jogalkalmazási tapasztalatokra tett szert.

Ezt követően 14 éven át Magyarország egyik vezető jogi és céginformációs szolgáltatójánál dolgozott, ahol vezető jogtanácsosként 10 éven át irányította a társaság jogtanácsosi irodáját, majd 2 éven át a követelésbehajtási tevékenységét is. Munkája során széleskörű ismereteket szerzett a szerződések joga, a szellemi alkotások joga, az adatvédelem, valamint az elektronikus kereskedelem és az IT jog területén.

Jelentős tapasztalattal rendelkezik online szolgáltatásokkal kapcsolatos szerződéses konstrukciók kidolgozása, az elektronikus szerződéskötés és e-számlázás, valamint cégek belső szabályozási környezetének kialakítása terén.