HU / EN

Dr. OROSZ Adrienn

Emberekkel foglalkozni, részt venni a problémáik kezelésében, stratégiát kidolgozni azok megoldására, mindezt a lehető legnagyobb precizitással és alapossággal – ezek azok a feladatok, amik miatt igazán szeretek ügyvédként dolgozni.

A mindennapi munkánk során különösen fontosnak tartom a naprakész és magas szintű tárgyi tudás mellett a „soft skill-ek” területén is az állandó fejlődést és megújulást. Ehhez mérten igyekszem a tudásomat folyamatosan bővíteni, legyen szó új jogterületek megismeréséről, a nyelvtudásom elmélyítéséről vagy akár tárgyalási technikák fejlesztéséről. Emellett, mint a KLART csapat többi tagjának, nekem is kiemelten fontos, hogy az ügyfél és a jog világa közötti távolságot érhető és világos kommunikációval hidaljuk át, a bonyolult paragrafusokat jól felhasználható tanácsokká, útmutatókká formáljuk.

Igazi csapatjátékosként kifejezetten szeretem, amikor egy-egy ügy megoldásán többen dolgozunk együtt. Ilyenkor amellett, hogy az új nézőpontok bevonásával sokkal eredményesebben, hatékonyabban és kreatívabban tudjuk az ügyeket kezelni, inspiráló látni, hogy a csapatmunka által hogyan tudjuk magunkat és egymást is folyamatosan motiválni.

Szakterületek:

  • általános gazdasági jogi tanácsadás
  • társasági jog
  • közbeszerzések joga
  • peres képviselet

Nyelvtudás: magyar, német, angol

Szakmai tapasztalat:

Orosz Adrienn a KLART Legal Ügyvédi Társulás tagja. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán diplomázott 2010-ben. Az egyetemi évek alatt Erasmus-ösztöndíjasként két szemesztert töltött Németországban, a Passaui Egyetem Jogi Karán, ahol elsősorban európai uniós és nemzetközi jogi tárgyakat hallgatott.

Pályafutását a Közép- és Kelet-Európában jelen lévő bnt attorneys-at-law budapesti irodájában kezdte, ahol mintegy 7 éven keresztül (kezdetben ügyvédjelöltként, majd ügyvédként) segítette tanácsadásával a hazai és külföldi ügyfelek munkáját. 2016-ban közbeszerzési referensi minősítést szerzett.