HU / EN

Dr. DUDÁS Gábor János

Az ügyvédi hivatás lényege számomra mások megismerésének és motivációik megértésének lehetőségében rejlik. Vitás ügyekben fontos modellezni, mire gondol az ellenérdekű fél, és hogy mi motiválja a döntéshozót, mivel így az ügy lényegét, jogilag releváns aspektusait könnyebb megtalálni.

Számomra a legfontosabb érték az elméleti és gyakorlati ismeretekre egyaránt kiterjedő szakmai tudás és a precizitás. Ezt maximálisan tisztelem, függetlenül attól, hogy az ügyben azonos- vagy ellenérdekű oldalon álló személy rendelkezik-e ezzel.

Szakterületek

  • adatvédelem, információszabadság, hatósági és peres eljárások
  • közbeszerzés, közbeszerzési jogorvoslati és peres eljárások
  • európai uniós támogatások, szabálytalansági ügyek
  • orvosi műhibaperek

Nyelvtudás: magyar, német, angol

Szakmai tapasztalatok:

Dudás Gábor bírósági és közigazgatási, egyetemi oktatói és ügyvédi gyakorlattal egyaránt rendelkezik. Felkért külsős szakértőként több alkalommal vett részt közbeszerzési és adatvédelmi kodifikációs, jogszabály-előkészítési munkákban is. Rendszeresen publikál hazai és külföldi szakmai folyóiratokban, kiadványokban, több könyv társszerzője.

A közreműködésével megvalósult legmagasabb értékű közbeszerzési eljárás értéke meghaladta az 50 milliárd forintot. Nagy tapasztalatot szerzett adatvédelmi, közérdekű adat kiadásáért folytatott és orvosi műhibaperekben, valamint az Európai Unió Bírósága előtti peres ügyekben is. Éveken keresztül támogatói oldalon vett részt európai uniós szabálytalansági eljárásokban, a megszerzett tudását jelenleg elsősorban kedvezményezetti oldalon kamatoztatja.

Dudás Gábor az ügyvédi társulás társult partnere.

Kapcsolódó írások

A sikeres öntisztázás jellemzői – a Közbeszerzési Hatóság gyakorlatának elemzése

Dr. Dudás Gábor János | 2017. 06. 26.

Öntisztázásra, melyet korábbi cikkünkben mutattunk be részletesen 2015 ősze óta van lehetőségük a közbeszerzésből kizárt ajánlattevőknek. Azóta még csak másfél év telt el, így valószínűleg a Közbeszerzési Hatóság gyakorlata nem tekinthető kikristályosodottnak.

Olvasás

Öntisztázás – megoldás, ha kizárták közbeszerzésből

Dr. Dudás Gábor János | 2017. 05. 31.

A közbeszerzési törvény 2015-ös módosításakor számos olyan jogintézményt vezettek be, amelyeknek korábban nem voltak előzményei. Ezek közül az egyik legjelentősebb az öntisztázás.

Olvasás

Következetesebb fellépés és szigorúbb büntetések várnak az adatvédelmi szabályokat megsértő adatkezelőkre az online marketing területén is

Dr. Dudás Gábor János | 2016. 05. 18.

A webes tartalomszolgáltatók többsége jogsértő módon tárolja és használja a látogatók adatait, sokan szabálytalanul építik fel kampányaikat a közösségi oldalakon is. Az adatvédelmi szabályozás megpróbálja követni a technológiai újítások teremtette kihívásokat, ezért a 2018 májusában hatályba lépő uniós adatvédelmi rendelet bevezetése után tisztább feltételekre és szigorúbb büntetésekre számíthatnak az érintettek.

Olvasás

Szigorítást hozhat az uniós projektekben az új közbeszerzési törvény

Dr. Szabó Levente Antal, Dr. Dudás Gábor János | 2015. 11. 01.

A magáncégeket is közbeszerzési kötelezettség terhelheti az uniós támogatásból megvalósult projekteknél – Semmisséget és pénzbírságot eredményezhet a közbeszerzés elmaradása

Olvasás

Chatbotom van, és nem félek használni!

Dr. Dudás Gábor János | 2017. 06. 22.

Napjainkban egyre többen fedezik fel az üzenetküldő platformok keretében működő chatbotok kommunikációs előnyeit, melyen keresztül hatékonyan érhetőek el a felhasználók.

Olvasás

Következetesebb fellépés és szigorúbb büntetések várnak az adatvédelmi szabályokat megsértő adatkezelőkre az online marketing területén is

Dr. Dudás Gábor János | 2016. 06. 18.

A webes tartalomszolgáltatók többsége jogsértő módon tárolja és használja a látogatók adatait, sokan szabálytalanul építik fel kampányaikat a közösségi oldalakon is.

Olvasás

Az USA helyett az EU-ba vihetik személyes adatainkat a cégek

Dr. Szabó Levente Antal, Dr. Dudás Gábor János | 2015. 12. 01.

Fordulópontot hozhat a felhőszolgáltatások számára az Európai Bíróság közelmúltbéli ítélete.

Olvasás