HU / EN

Pénzügyi szektor

Megbízóink számára olyan jogi megoldásokat nyújtunk, amelyek lehetővé teszik számukra a rendkívül gyorsan változó piaci és szabályozói igényekhez való alkalmazkodást. E területen sikerrel alkalmazzuk versenyjogi, adatvédelmi és szellemi alkotásokhoz fűződő ismereteinket.

A szabályozási környezet változásai az elmúlt években megnehezítették, hogy a pénzügyi szolgáltatók saját üzletpolitikájuk szerint működjenek. A verseny azonban azt diktálja, hogy a szektor szereplői bátor döntéseket hozzanak, így a jogi tanácsadóik szerepe is átértékelődik. Nem elég, ha rámutatnak a lehetséges akadályokra, megoldásokat is fel kell kínálniuk. Mi pedig ennek megfelelően végezzük tanácsadói munkánkat.

Természetesen önkormányzatok, pénzügyi intézmények és termelő vállalatok számára is adunk tanácsot forrásbevonással, bank- és hitelügyletekkel, konzorciális hitelezéssel, követelésérvényesítéssel, és pénzügyi tranzakciókkal kapcsolatban.

Szolgáltatásaink

  • önkormányzatok, pénzügyi intézmények és termelővállalatok számára tanácsadás forrásbevonással, bank- és hitelügyletekkel, konzorciális hitelezéssel kapcsolatban
  • finanszírozási és biztosítéki szerződések véleményezése, biztosítékok
  • tanácsadás, vállalatok pénzügyi átstrukturálása
  • követelésmenedzsment
  • képviselet hatósági és peres eljárásokban
  • pénzügyi intézmények támogató területei számára tanácsadás: beszerzési, IT, versenyjogi, adatvédelmi és fogyasztóvédelmi ügyekben

Kapcsolódó írások

Chatbotom van, és nem félek használni!

Dr. Dudás Gábor János | 2017. 06. 22.

Napjainkban egyre többen fedezik fel az üzenetküldő platformok keretében működő chatbotok kommunikációs előnyeit, melyen keresztül hatékonyan érhetőek el a felhasználók.

Olvasás

A sikeres öntisztázás jellemzői – a Közbeszerzési Hatóság gyakorlatának elemzése

Dr. Dudás Gábor János | 2017. 06. 26.

Öntisztázásra, melyet korábbi cikkünkben mutattunk be részletesen 2015 ősze óta van lehetőségük a közbeszerzésből kizárt ajánlattevőknek. Azóta még csak másfél év telt el, így valószínűleg a Közbeszerzési Hatóság gyakorlata nem tekinthető kikristályosodottnak.

Olvasás