Esettanulmányok

Esettanulmányok

Esettanulmányok

Összes bejegyzéseink

Kereskedelmi értékesítési és beszerzési csapatok figyelem: jelentős változás várható a kereskedelmi megállapodások versenyjogi feltételeiben!

Év eleje az éves szerződések újra kötésének időszaka a kereskedelmi szektorban. Mire figyeljenek beszerzőink és saleseink? Mi a jogszerű és mi nem az? Várhatók-e változások a forgalmazási megállapodások világában? A válasz igen, amely változásokra már most érdemes felkészülni, különösen az online értékesítés területén.  A kereskedelmi megállapodások az értékesítési lánc különböző

Tovább olvasom

Január 14.

Heti témánk: Biztosítási iránytű KKV-k számára: buktatók és legjobb gyakorlatok a vezetői felelősségbiztosítás, a GDPR biztosítás és a cyberkockázatok biztosítása területéről. Vendégünk: Pászka Zsuzsa (Pászka és Partnerei) Szokás szerint a heti aktuális jogszabályváltozásokat is áttekintjük. Kinek szól? Vállalatok tulajdonosainak, vezetőinek, jogtanácsosainak. Miért érdekes? A világjárvány miatt szinte óráról-órára változik a

Tovább olvasom

Január 21.

Heti témánk: Hogyan védjem a családi vagyont: vagyonkezelő alapítvány, bizalmi vagyonkezelés és más eszközök Szokás szerint a heti aktuális jogszabályváltozásokat is áttekintjük. Kinek szól? Vállalatok tulajdonosainak, vezetőinek, jogtanácsosainak. Miért érdekes? A világjárvány miatt szinte óráról-órára változik a gazdasági szabályozási környezet. Mi ezt követjük, értelmezzük, átgondoljuk és közérthető formába hozzuk. Megosztjuk

Tovább olvasom

Január 28.

Heti témánk: Követeléskezelés okosan: Túlélési tippek a csődhullám közepén Szokás szerint a heti aktuális jogszabályváltozásokat is áttekintjük. Kinek szól? Vállalatok tulajdonosainak, vezetőinek, jogtanácsosainak. Miért érdekes? A világjárvány miatt szinte óráról-órára változik a gazdasági szabályozási környezet. Mi ezt követjük, értelmezzük, átgondoljuk és közérthető formába hozzuk. Megosztjuk a legjobb gyakorlatokat. Építő beszélgetéseket

Tovább olvasom

Változások előtti utolsó órákban – 2021. január 1-jén hatályba lépnek a fogyasztóvédelmi szabályozás módosításai

Kevesebb, mint két hónapja maradt a vállalkozásoknak aktualizálni jótállási jegyeiket, átültetni gyakorlatukba a jótállási és szavatossági szabályokat érintő jelentős változásokat, amelyeknek 2021. január 1-jétől kell megfelelniük. Az új szabályozás célkitűzése, hogy hatékonyabban védje a fogyasztókat, és jogkövetésre sarkallja a vállalkozásokat. A módosító rendelkezések azokon a területeken hoznak lényeges változást, melyekhez

Tovább olvasom

LEZÁRULT / December 10.

Heti témánk: Mi a titka a tulajdonos és a menedzsment jó együttműködésének a KKV-k világában? Szokás szerint a heti aktuális jogszabályváltozásokat is áttekintjük. Az alkalomról készült összefoglaló letölthető innen.

Tovább olvasom

LEZÁRULT / December 3.

Heti témánk: Sikerreceptek családi vállalatoknak a COVID válság idején. Szokás szerint a heti aktuális jogszabályváltozásokat is áttekintjük. Az alkalomról készült összefoglaló letölthető innen.

Tovább olvasom

LEZÁRULT / November 26.

Heti témánk: Digitális ügyvéd: Hogyan váljon a szerződéskötési folyamat nyűgből élménnyé digitális eszközök használatával? Az előadást dr. Romhány Gergely, a TrustChain ügyvezetőjének közreműködésével tartottuk. Szokás szerint a heti aktuális jogszabályváltozásokat is áttekintjük. Az alkalomról készült összefoglaló letölthető innen.

Tovább olvasom
Esettanulmányok
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: email
január 16, 2021 09:09

Likegyüjtő stratégia

Szerzőink

Dr. Szabó Levente Antal

Ügyvezető partner

Dr. Ránky Anna

Ügyvéd - Partner

Családi vállalat tanácsadás

Hibákról, amelyeket el lehet követni az utódlás tervezésében

Valós jogok

A Valós jogok egy virtuális világban a KLART Legal globális tudásalapú gazdaság jogi kihívásaival foglalkozó blogja.
© KLART

Kapcsolat

© KLART Legal

Hírlevél

A gazdasági jog, a családi vállalatok és a jogi technológia világának legfrissebb aktualitásairól érthesülhet hírleveleinkból. Iratkozzon fel, hogy közvetlenül értesüljön. Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja.

Sikeres regisztráció!

Köszönjük a jelentkezést!
Szeretettel várjuk rendezvényünkre.


A bejelentkezéshez szükséges adatokat hamarosan küldjük emailben.

Felhasználási feltételek

A honlapon található információk nem minősülnek jogi tanácsadásnak. A honlapon található információkat szerzői jog védi, annak bármilyen felhasználása, többszörözése, nyilvánossághoz való eljuttatása a KLART LEGAL | Szabó Levente Antal Ügyvédi Iroda előzetes hozzájárulásához kötött.

Blog

Rendszeresen publikáljuk cikkeinket a versenyjog, informatika, adatvédelem, szellemi alkotások és a családi vállalatok világáról.

Hírlevél

A gazdasági jog, a családi vállalatok és a jogi technológia világának legfrissebb aktualitásairól érthesülhet hírleveleinkból. Iratkozzon fel, hogy közvetlenül értesüljön. Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja.