Tanácsadás családi
vállalkozások és vállalkozó
családok számára

Család és vállalat

Közös jövőkép

A közös munka folyamata

Családi Alkotmány

A Családi Alkotmány a családi vállalkozás olyan alapdokumentuma, amelyen keresztül könnyen megközelíthetők és megoldhatók a vállalkozás és a család életében bekövetkező problémák.

Család és vállalat

Két közösség, amely a családi vállalkozás és a vállalkozó család életében közös metszetet alkot. Ezen közös metszet egyedi és sajátos kérdések sokaságának érzékeny kezelését igényli, amelyet egyetlen hagyományos szakma képviselője – családi vagy céges jogász, adótanácsadó, könyvelő, könyvvizsgáló, pszichológus – sem tud egyedül, önállóan intézni és megoldani.

Közös jövőkép

Annak érdekében, hogy megtudjuk van-e a családdal közös jövője a vállalkozásának, egy alapvető kérdésre kell válaszolni:

Akar-e a család együtt maradni a vállalatban, és ha igen, akkor miért?

Erre a kérdésre egy speciális teszt segítségével keressük a választ, az „Elég Jó Közös Jövőkép”teszttel. Ezzel feltérképezzük a család és a vállalkozás közös jövőképét és közös értékrendjét.

Ahhoz, hogy tisztázhassuk, hogy a családnak van-e „Elég Jó Közös Jövőképe”, el kell köteleződni a megismerés, megértés és változás útja mellett.

Az úton sokféle elágazás van. Lehetséges, hogy a család, annak egyes tagjai és a vállalat nem ugyanabba az irányba mennek tovább.

Ezen az úton az irányjelző táblákat mi tartjuk a kezünkben, mi adjuk az iránymutatást,hogy milyen témákról kell beszélnünk, Önök adják a saját személyes tartalmat ezekhez a beszélgetésekhez.

Az irányított konzultációkés az együtt gondolkodás eredményeképpenkirajzolódik, hogy hol tartmost Ön, a családja, a vállalata, és mi a Közös Jövőkép. Mi arra szerződünk, hogy megértjükés támogatjuk azon törekvéseket,amelyek a korlátozott erőforrásokért – idő, szeretet, pénz és lehetőségek – zajlanak egy családi vállalatban, és aközösen meghozott döntések végrehajtásábanközreműködünk.

Mi nem jogi szolgáltatást szeretnénkeladni Önnek. Nem az a célunk, hogymindenképpen szülessen egy jogidokumentum, amellyel ki lehet pipálniazt, hogy Ön felelősen gondolkodotta családja és vállalata jövőjéről.

Ellenben határozott célunk az, hogya folyamat végén tiszta megértésselrendelkezzen a család minden tagjaés a vállalat döntéshozói az irányról,amerre a családja és a vállalata tart,valamint ezen az úton a szükségesintézkedéseket meg is hozzák! 

A közös munka folyamata

A közös munka során mindenekelőtt a család és a  vállalkozás Jövőképének
meghatározására koncentrálunk.

A legfontosabb lépések:

 1. genogram (családi viszonyok ábrázolása) és
  idővonal készítése – a család,a vállalat és
  a tulajdonosi minőség története
 2. egyéni kérdőívek, interjúk az érintettekkel
 3. válaszok szintetizálása, majd
 4. közös kiértékelés
 5. közös jövőkép megfogalmazása
 6. cselekvési és időterv meghatározása
 7. akcióterv végrehajtása

Forduljon szakértőinkhez bizalommal!

Ha kérdése van ügyével vagy szolgáltatásainkkal kapcsolatban, tegye fel nekünk. Örömmel válaszolunk megkeresésére.

Kapcsolat

© KLART Legal

Hírlevél

A gazdasági jog, a családi vállalatok és a jogi technológia világának legfrissebb aktualitásairól érthesülhet hírleveleinkból. Iratkozzon fel, hogy közvetlenül értesüljön. Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja.

Sikeres regisztráció!

Köszönjük a jelentkezést!
Szeretettel várjuk rendezvényünkre.


A bejelentkezéshez szükséges adatokat hamarosan küldjük emailben.

Felhasználási feltételek

A honlapon található információk nem minősülnek jogi tanácsadásnak. A honlapon található információkat szerzői jog védi, annak bármilyen felhasználása, többszörözése, nyilvánossághoz való eljuttatása a KLART LEGAL | Szabó Levente Antal Ügyvédi Iroda előzetes hozzájárulásához kötött.

Blog

Rendszeresen publikáljuk cikkeinket a versenyjog, informatika, adatvédelem, szellemi alkotások és a családi vállalatok világáról.

Hírlevél

A gazdasági jog, a családi vállalatok és a jogi technológia világának legfrissebb aktualitásairól érthesülhet hírleveleinkból. Iratkozzon fel, hogy közvetlenül értesüljön. Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja.