Tanácsadás családi
vállalkozások és vállalkozó
családok számára

Családi Alkotmány

Család és vállalat

Közös jövőkép

A közös munka folyamata

A Családi Alkotmány a családi vállalkozás olyan alapdokumentuma, amelyen keresztül könnyen megközelíthetők és megoldhatók a vállalkozás és a család életében bekövetkező problémák.
Családi vállalat

Család és vállalat

Két közösség, amely a családi vállalkozás és a vállalkozó család életében közös metszetet alkot. Ezen közös metszet egyedi és sajátos kérdések sokaságának érzékeny kezelését igényli, amelyet egyetlen hagyományos szakma képviselője – családi vagy céges jogász, adótanácsadó, könyvelő, könyvvizsgáló, pszichológus – sem tud egyedül, önállóan intézni és megoldani.

Közös jövőkép

Annak érdekében, hogy megtudjuk van-e a családdal közös jövője a vállalkozásának, egy alapvető kérdésre kell válaszolni:
Akar-e a család együtt maradni a vállalatban, és ha igen, akkor miért?

Erre a kérdésre egy speciális teszt segítségével keressük a választ, az „Elég Jó Közös Jövőkép” teszttel, amellyel feltérképezzük az Ön családjának és vállalkozásának közös jövőképét és közös értékrendjét.

Ahhoz, hogy tisztázhassuk, hogy a családnak van-e „Elég Jó Közös Jövőképe”, el kell köteleződni a megismerés,megértés és változás útja mellett.

Az úton sokféle elágazás van. Lehetséges,hogy a család, egyes tagjai és a vállalat nem ugyanabba az irányba mennek tovább. Lehetséges, hogy úgy dönt a család, hogy kivonul a napi operatív tevékenységből, de a tulajdonosi minőséget megtartja.

Ezen az úton az irányjelző táblákat mitartjuk a kezünkben, mi adjuk az iránymutatást,hogy milyen témákról kellbeszélnünk, Ön és Önök adják a sajátszemélyes tartalmat ezekhez a beszélgetésekhez.

A közös munka folyamata

A közös munka során mindenekelőtt a család és a  vállalkozás Jövőképének
meghatározására koncentrálunk.

Közös jövőkép:

 1. Genogram (családi viszonyok ábrázolása) és idővonal készítése – a család,a vállalat és a tulajdonosi minőség története
 2. Egyéni kérdőívek, interjúk az érintettekkel
 3. Válaszok szintetizálása, majd
 4. Közös kiértékelés
 5. Közös jövőkép megfogalmazása
 6. Cselekvési és időterv meghatározása
 7. Akcióterv végrehajtása

Forduljon szakértőinkhez bizalommal!

Ha kérdése van ügyével vagy szolgáltatásainkkal kapcsolatban, tegye fel nekünk. Örömmel válaszolunk megkeresésére.

Sikeres regisztráció!

Köszönjük a jelentkezést!
Szeretettel várjuk rendezvényünkre.


A bejelentkezéshez szükséges adatokat hamarosan küldjük emailben.

Felhasználási feltételek

A honlapon található információk nem minősülnek jogi tanácsadásnak. A honlapon található információkat szerzői jog védi, annak bármilyen felhasználása, többszörözése, nyilvánossághoz való eljuttatása a KLART LEGAL | Szabó Levente Antal Ügyvédi Iroda előzetes hozzájárulásához kötött.

Blog

Rendszeresen publikáljuk cikkeinket a versenyjog, informatika, adatvédelem, szellemi alkotások és a családi vállalatok világáról.

Hírlevél

A gazdasági jog, a családi vállalatok és a jogi technológia világának legfrissebb aktualitásairól érthesülhet hírleveleinkból. Iratkozzon fel, hogy közvetlenül értesüljön. Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja.

  Kapcsolat

  © KLART Legal

  Hírlevél

  A gazdasági jog, a családi vállalatok és a jogi technológia világának legfrissebb aktualitásairól érthesülhet hírleveleinkból. Iratkozzon fel, hogy közvetlenül értesüljön. Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja.