Rendezvények

Családi Alkotmány Akadémia

különleges, államilag bejelentett fejlesztési program családi vállalatok tulajdonosainak és a tulajdonosi várományosoknak, örökösöknek


MIT KAPSZ A TRÉNINGEN?

  1. Egyértelmű, világos és biztos válaszokat a következő kérdésekre:
Alapító, tulajdonos részről:

● Közeledek a nyugdíj felé, elfáradtam, szeretném átadni a vállalat vezetését másnak, de ki legyen az?

● Gyermekeimet nem érdekli a családi vállalat és fogalmam sincs, hogy mit tegyek: vevőt keressek és próbáljam meg eladni a céget, vagy maradjon meg családi kézben a vállalat, de akkor meg ki vezesse?

● Nem szeretném, hogy a menyem vagy sógorom bekerüljön a családi cégbe, de erről senkivel sem tudok beszélni – mit tegyek?

● Félek, hogy a tulajdonostársam családja egy szép napon dominánsabb lesz a cégben, mint az enyém – hogyan lehet megelőzni ezt?

● Minden nap eszembe jut, hogy kellene most már egy végrendelet, de aztán jön egy fontosabb telefon és újra elsodor az élet – milyen végrendelet szükséges egyáltalán ahhoz, hogy minden szinten biztonságban legyen a cég?

● Félek a családi vagyont a gyerekekre hagyni, mert attól tartok, hogy nem tudják megfelelő felelősséggel kezelni – mi a megoldás erre?

Gyermeki, örökösi részről:

● Nem szeretnék apámmal vagy anyámmal együtt dolgozni a cégben, mégis mindenki ezt várja el tőlem – mit tegyek, milyen opcióim vannak arra, hogy ez ne így legyen?

● Szívesen részt vennék a cég életében, de fogalmam sincs hogyan kell egy vállalatot irányítani – hogy tudom megtanulni ezt?

● Szeretném átvenni a családi céget, de tartok tőle, hogy a testvéreim féltékenyek lesznek rám, miközben ők nem vállalják a munkát – hogyan tudjuk kezelni ezt?

● Nem akarok mindig úgy bemenni dolgozni, hogy az apám fia, vagy anyám lánya vagyok, a „gyerek” – miként lehetne változtatni ezen?

● Rengeteg ötletem van, szeretném megvalósítani, de félek, hogy ezt a családi cégben nem tudom megtenni – vagy van erre megoldás?

2. Céged és személyes jövőd megtervezését

Ismereteket ahhoz, hogy dönteni tudj, milyen irányba kormányozd a céged: megismered az átadás, átvétel buktatóit, valamint azt, hogy milyen lehetőségeid vannak a vállalatban felhalmozott érték (anyagi és nem anyagi) megőrzésére. 

Mert több jó megoldás is létezik, és nincs megoldhatatlan helyzet.


A képzés részletes leírásáért keresd fel az Akadémia oldalát.


Mennyi időt vesz igénybe: A tréning 1 éves időtartama alatt 10 képzési napot tartunk, két nyári hónap kivételével havonta.

Kezdő időpont: 2021. szeptember

Helyszín: A járványügyi szabályok betartásával kezdetben online, de amint a vírusügyi helyzet lehetővé teszi, külső tréninghelyszínen, személyesen tartjuk meg.

Hogyan lehet jelentkezni: Jelentkezz az oldal alján található űrlapon, küldd el az adatait és visszahívunk, hogy egyeztetni tudjuk a részleteket, megküldjük a jelentkezési dokumentumokat

Szakmai kérdések esetén forduljon Dr. Ránky Annához (anna.ranky@klartlegal.eu)!

Operatív, jelentkezéssel és technikai információkkal kapcsolatban Szujóné Vass Anita (anita.vass@klartlegal.eu) tud segítségére lenni. 

28/06/2022
Jelentkezési űrlap

Részvételi szándékát kérjük az alábbi űrlap kitöltésével jelezze nekünk.

Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja.

© KLART Legal
2021-06-03

Ossza meg a rendezvényt Ön is

Sikeres regisztráció!

Köszönjük a jelentkezést!
Szeretettel várjuk rendezvényünkre.


A bejelentkezéshez szükséges adatokat hamarosan küldjük emailben.

Felhasználási feltételek

A honlapon található információk nem minősülnek jogi tanácsadásnak. A honlapon található információkat szerzői jog védi, annak bármilyen felhasználása, többszörözése, nyilvánossághoz való eljuttatása a KLART LEGAL | Szabó Levente Antal Ügyvédi Iroda előzetes hozzájárulásához kötött.

Blog

Rendszeresen publikáljuk cikkeinket a versenyjog, informatika, adatvédelem, szellemi alkotások és a családi vállalatok világáról.

Hírlevél

A gazdasági jog, a családi vállalatok és a jogi technológia világának legfrissebb aktualitásairól érthesülhet hírleveleinkból. Iratkozzon fel, hogy közvetlenül értesüljön. Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja.

    Kapcsolat

    © KLART Legal

    Hírlevél

    A gazdasági jog, a családi vállalatok és a jogi technológia világának legfrissebb aktualitásairól érthesülhet hírleveleinkból. Iratkozzon fel, hogy közvetlenül értesüljön. Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja.