Amikor nincs Jövőkép

04_Amikor_nincs_jovokep_ofw
Megosztás itt: facebook
Ossza meg facebookkon
Megosztás itt: linkedin
Ossza meg Linkedinen
Megosztás itt: email
Javasolja emailben
Amikor nincs Jövőkép

Egy családon kívüli menedzsmenttagokkal is dolgozó családi vállalatnál az volt a feladatunk, hogy jogi dokumentumokkal biztosítsuk a cég szétaprózódásának és a belső viták kialakulásának elkerülését.

Az interjúk során kiderült, hogy nincsentiszta és egyértelmű Jövőkép,amelyet minden érintett megértene éselfogadna egyéni és közösségi szintenis. A vállalattal szemben mindenkinekmás volt az elvárása.

Világos volt, hogy„Elég Jó Közös Jövőkép” nélkül nemlesz elegendő „ragasztóanyag”, amelyösszeköti majd a családot, és nagy azesély arra, hogy elkeseredett viták alakuljanakki a jövőben a családtagok ésaz üzlettársak között.Mi radikális beavatkozást és változásokelindítását javasoltuk a döntésho-Esettanulmány 1zóknak. A mi felelősségünk volt aztfelvállalni és kimondani, hogy a családivállalatnak nincs Jövőképe.

Egy ilyen radikálisváltozás elindítása konfliktusokfelvállalásával jár, amelyet belülről, külsőtámogatás nélkül szinte lehetetlenelindítani és következetesen végigvinni.

A közös munka során kialakult ez aJövőkép, és aki nem tudott ezzel azonosulni,távozott a csapatból, de olymódon, hogy tisztáztuk a távozásánakkörülményeit. A maradók viszontmegerősödve tudtak elkezdeni dolgoznia Jövőkép megvalósításán.

1718

Kapcsolat

© KLART Legal

Hírlevél

A gazdasági jog, a családi vállalatok és a jogi technológia világának legfrissebb aktualitásairól érthesülhet hírleveleinkból. Iratkozzon fel, hogy közvetlenül értesüljön. Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja.

Sikeres regisztráció!

Köszönjük a jelentkezést!
Szeretettel várjuk rendezvényünkre.


A bejelentkezéshez szükséges adatokat hamarosan küldjük emailben.

Felhasználási feltételek

A honlapon található információk nem minősülnek jogi tanácsadásnak. A honlapon található információkat szerzői jog védi, annak bármilyen felhasználása, többszörözése, nyilvánossághoz való eljuttatása a KLART LEGAL | Szabó Levente Antal Ügyvédi Iroda előzetes hozzájárulásához kötött.

Blog

Rendszeresen publikáljuk cikkeinket a versenyjog, informatika, adatvédelem, szellemi alkotások és a családi vállalatok világáról.

Hírlevél

A gazdasági jog, a családi vállalatok és a jogi technológia világának legfrissebb aktualitásairól érthesülhet hírleveleinkból. Iratkozzon fel, hogy közvetlenül értesüljön. Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja.